Stappenplan/handleiding

1. Registreren

Het eerste wat u nodig heeft is een account. U kunt zich gratis registreren en kiezen voor een accountvorm waarbij u betaalt per sessie of een type waarbij u voor een vast bedrag per maand een onbeperkt aantal sessies kunt organiseren. Na uw aanmelding ontvangt u de inloggegevens van uw account en kunt u informatie over u als spreker toevoegen. Deze informatie wordt later toegevoegd aan de sessiepagina van elke sessie.

2. Sessie inplannen

Log in en kies het menu-item "Teminar inplannen". U maakt de volgende keuzes:

  • Planning: Datum/tijdstip/duur
  • Opname: als u kiest voor opnemen kunt u nog bepalen of u alleen na afloop de opname kunt downloaden of dat de deelnemers een downloadlink kunnen aanvragen.
  • Call me: u kunt er voor kiezen om de belkosten voor uw rekening te nemen. De deelnemers kunnen zich dan laten bellen door Teminar. Als u hiervoor kiest kunt u nog bepalen tot welke tariefscategorie u dit toestaat. Als u bijvoorbeeld kiest voor Categorie 1 kunnen deelnemers zich laten terugbellen op hun vaste telefoon in Nederland. Als u kiest voor categorie 2 kan men zich ook laten terugbellen op de mobiele telefoon.
  • Informatie over uw teminar: Hier voert u een titel in en een beschrijving van uw sessie. Deze informatie wordt later weergegeven op de sessiepagina van uw sessie.

Zodra u de sessie heeft ingepland is deze zichtbaar in het overzicht onder menu-item "Ingeplande Teminars". U vindt hier ook de toegangscodes van de sessie: de sprekerscode en Teminarcode (voor de deelnemers).
Zolang de sessie nog niet is begonnen kunt u de gehele sessie nog wijzigen of verwijderen.

3. De deelnemers informeren

Het informeren van de deelnemers is heel eenvoudig. U verspreidt de link naar de sessiepagina: https://www.teminar.nl/1234567 waarbij 1234567 de Teminarcode (voor de deelnemers) van uw sessie is. Op deze pagina vinden de deelnemers alle informatie en instructies over de sessie. Wanneer heeft deze plaats? Hoe kan ik deelnemer etc.

4. Uw sessie voorbereiden

Vanzelfsprekend bereid u uw sessie goed voor. U kunt gebruik maken van de mogelijkheid om uw desktop of een presentatie te delen. Let er op dat het te uploaden document van het type pdf is. Kijk hier voor meer tips over het geven van een presentatie.

5. De sessie geven

Het startpunt voor u als presentator en voor de deelnemers is de sessiepagina. De sessiepagina van de spreker bevat een control panel waarmee de sessie bestuurd kan worden. Dit wordt zichtbaar zodra er minimaal één deelnemers is ingebeld. Hetzij via de telefoon hetzij via web-Phone. Inbellen is mogelijk vanaf 15 minuten voor het geplande starttijdstip van de sessie. Vanaf dan worden ook de verbindingsmogelijkheden voor geluid getoond.